Vad menas med Covidpass?

Vad menas med Covidpass? Jag trodde att det räckte med att visa upp ett test på att jag inte är sjuk inför ett event vi ska ha på jobbet men min arbetsgivare hävdar att vi ska visa upp ett papper på att vi har fått vaccin? Det innebär ju att arbetsgivaren kan kontrollera vilka som har tagit spruta och vilka som är ovaccinerade!
Vision Direkt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Det finns tre sorters Covid-bevis; vaccinationsbevis, testbevis och tillfriskandebevis.
  Från 1 december 2021 finns det krav på att vaccinationsbeviset ska visas upp vid allmänna sammankomster, se mer löpande information på Folkhälsomyndighetens hemsida eller på de lokala rekommendationerna inom din region.

  Arbetsgivaren kan, under en pågående anställning, begära att få se ett Covidbevis, om arbetsgivaren har grund för det. Du kan neka till att visa ett sådant men då behöver arbetsgivaren utgå från att du är ovaccinerad och utifrån ett arbetsmiljö,- och verksamhetsperspektiv agerar utifrån det.

  Arbetsgivaren får inte särbehandla ovaccinerade i något sanktions-syfte. Som utgångspunkt ska alla anställda behandlas likvärdigt dock kan arbetsgivaren vada berättigad till att särbehandla hen som inte är vaccinerad utifrån arbetsmiljö-, och smittskyddsaspekter. Frågan om vaccinering på jobbet är komplex men Vision är övertygande om att det går att hitta lösningar som både tar hänsyn till individens rätt och behovet av smittsäkra verksamheter, det kräver dock ett gemensamt arbete där båda dessa perspektiv vägs in.

  För att se vad som gäller i just ditt fall ring gärna in till Vision Direkt för mer rådgivning.

  Hälsningar
  Cecilia Vision Direkt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.