Vad händer med vårt årsmöte i coronatider?

Har er klubb eller avdelning ett planerat årsmöte? Är ni eller era medlemmar fundersamma hur ni ska göra med anledning av spridningen av corona? Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög.

I tider som dessa kan vi alla bidra till att minska riskerna för att många insjuknar samtidigt. Därför är det möjligt att ställa in, eller senarelägga, ett årsmöte, även om stadgarna säger att årsmötet ska hållas under årets första kvartal.

Det går också att använda digitala lösningar, ni kan till exempel ses i ett videomöte. Vision är medlemmar i den ideella föreningen VoteIT som är ett mötessystem för att diskutera och fatta beslut. Om din klubb eller avdelning vill skapa ett årsmöte i VoteIT, hör av er till kajsa.qvist@vision.se. För att skapa ett årsmöte i VoteIT behöver ni ha en dagordning och förslag på beslut.

Att ställa in ett årsmöte är ett sätt att minska riskerna för att många insjuknar samtidigt, men innebär ju svårigheter i att ni kanske redan har bokat lokaler och föreläsare.

Läs era bokningsvillkor noggrant, vad gäller för just er bokning. Prata gärna med konferenscentret och externa föreläsare, kanske det går att göra en överenskommelse om att senarelägga årsmötet?

Går det att komma överens med föreläsaren om att ni istället får en digital föreläsning?

Det kan också vara så att det blir en ekonomisk kostnad att ställa in ert möte, men tänk då på att den kostnaden är ert bidrag till att inte många insjuknar samtidigt och ett sätt att skydda riskgrupper i samhället.
(Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.