Till senaste kommentaren

Tjänstledig för att följa familjen utomlands?

Hej! Jag undrar hur många max dagar / år jag kan få vara tjänstledig? Min partner fick ett erbjudande att åka utomlands i två år. Hela familjen skulle gå. Tacksam för återkoppling.
Mvh

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga!

  Att få vara tjänstledig för att följa sin partner/familj utomlands är inte reglerat (varken i lag eller i kollektivavtal). Det innebär att det är upp till din arbetsgivare att bevilja dig tjänsteledighet. Ni behöver i så fall komma överens om hur många dagar du får vara borta och hur snabbt du kan avbryta din ledighet och komma tillbaka till jobbet. Gör gärna en skriftlig överenskommelse.

  Skulle din arbetsgivare inte kunna/vilja bevilja dig tjänsteledighet kan du överväga att söka studieledighet och läsa till exempel en distansutbildning. Arbetsgivaren kan inte neka tjänstledighet för studier. Den har däremot rätt att skjuta upp ledigheten i 6 månader (enligt lag 4-7 §§ studieledighetslagen). Glöm inte att söka i god tid.

  Om du behöver ytterligare rådgivning kring tjänsteledighet och studieledighet
  rekommenderar vi dig att ringa till Vision Direkt. Tel 0771 44 00 00. Vi har en generös öppettid mellan 08.00-20.00 måndag-fredag
  Sarah Vision Direkt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.