Sparade semesterdagar

Hej!
Jag undrar hur många semesterdagar jag får spara. I år har jag dessutom semesterväxlat och utifrån detta har jag hört att det finns ett krav på att man måste ha tagit ut X antal semesterdagar under året för att ha rätt att semesterväxla året därpå. Om jag nu inte skulle ”hinna” ta ut X antal semesterdagar innan året är slut, vad händer då? 


Kommentarer

 • Hej!

  Enligt semesterlagen har man 25 semesterdagar per år. Av dessa ska arbetsgivaren säkerställa att medarbetare får ut 20 semesterdagar. Resterande 5 dagar får man spara till kommande år.

  När man semesterväxlar är det ett lokalt framtaget avtal. För att se vad som gäller enligt det avtalet behöver du vända dig till dina lokala förtroendevalda eller till din HR/löneavdelning. Avtalet brukar även ligga ute på arbetsgivarens intranät för att alla ska kunna se vad som regleras i det avtalet.

  Har du medlemsappen finner du kontaktuppgifterna till dina lokala förtroendevalda där. De kan även finnas på hemsidan eller så kan du ringa in så hjälper vi dig med kontaktuppgifterna. Vision Direkt har öppet alla vardagar mellan kl. 08-20 och nås på nummer 0771 44 00 00.

  Hälsningar
  Cecilia Vision Direkt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.