Till senaste kommentaren

Retroaktiv löneförhöjning under uppsägningstiden eller byte mellan olika arbetsgivare

Har sagt upp mig så sista anställningsdag är 201231, är tjänstledig sista månaden , har jag rätt till löneförhöjning samt retroaktiv lön from 200401?

Kommentarer

 • Hej Carina!

  Om du omfattas av det nya avtalet som gäller för kommun och region och som blev klart idag så ja, under förutsättning att den lokala lönerevisionen är klar till dess. 

  För att kunna få retroaktiv löneförhöjning behöver du vid tidpunkten för avslutad lönerevision ha ett anställningsförhållande till berörd arbetsgivare. Om du redan har fått din slutlön och avslutat anställningen går du miste om retroaktiviteten eftersom anställningsförhållande saknas.


  Cecilia Vision Direkt
 • Hej!

  Jag bytte arbetsgivare (både gamla och nya är kommuner) den 1 sep 2020. Har jag rätt till retroaktiv ersättning för tiden april - augusti från min tidigare arbetsgivare?
 • Hej Mattias!  

  Du behöver ha ett anställningsförhållande till berörd arbetsgivare för att omfattas av den retroaktiva ersättningen.

  Vad gäller den nya kommunen har du antagligen redan förhandlat fram en ny lön som ska gälla för år 2020. Se vad som står i ditt nya anställningsavtal.

  Har du fler frågor utifrån din situation kan du ringa in till oss på nummer 0771 44 00 00. Vi har öppet alla vardagar mellan kl. 08-20
  Cecilia Vision Direkt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.