Min medlemsavgift dras via löneavdrag, men jag ser inte det.

Avdraget för fackavgift och eventuella försäkringar redovisas lite olika beroende på vilken bank arbetsgivaren har och vilken bank du själv har. Du kan se din medlemsavgift till Vision genom att logga in på Minasidor.

Här ser du mer detaljerad information om var du kan se avdraget som görs varje månad:

Arbetsgivaren har Swedbank
Om du får din lönespecifikation via post syns avdraget på specifikationen.

Du har Swedbank eller Nordea som bank:
Om du får en lönespecifikation via banken syns avdraget på specifikationen. Om arbetsgivaren även gör en egen specifikation redovisas inte avdraget där.

Om du får en avdragsspecifikation från banken kan du välja att få det elektroniskt genom att logga in på din bank (elektroniskt lönebesked/avdragsspec/insättningsbesked) och anmäla att det istället ska skickas elektroniskt.

Du har varken Nordea eller Swedbank:
Du kan se din e-lönespecifikation, med löneavdraget redovisat, genom att logga in på Swedbank/e-dokument och göra en anmälan. Om du får en avdragsspecifikation från banken kan du inte välja att få den elektroniskt.

Arbetsgivaren har Nordea:
Får du en lönespecifikation via banken syns avdraget där. Specifikationen skickas antingen via post eller via Kivra. Det senare gäller om din arbetsgivare har valt att skicka den elektroniskt.

Du har Nordea som bank:
Om du inte får någon lönespecifikation syns avdraget direkt på ditt konto (men avdraget är gjort på lönen).

Du har annan bank än Nordea:
Du får en avdragsspecifikation från Nordea via post. Det finns enligt Nordea ingen möjlighet att avsäga sig den eller få den elektroniskt.


Vision Medlemsenheten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.