Hur får jag ersättning för förlorad arbetsförtjänst?

Det är Förtroendemannalagen som styr om du har rätt till ersättning för förlorad arbetsförtjänst. Vad som gäller för din utbildning framgår av inbjudan och bekräftelsen.

Om vi hänvisar till Förtroendemannalagen § 7 söker du ledighet hos din arbetsgivare för fackligt uppdrag med bibehållen lön. Får du problem med din ersättning kontaktar du ditt Visionscenter.

Gäller det Förtroendemannalagen § 6 söker du ledighet hos din arbetsgivare för fackligt uppdrag. Om arbetsgivaren gör löneavdrag för ledigheten ersätter Vision den förlorade arbetsförtjänsten.

För att söka ersättning hos Vision fyller du i en reseräkning. Du måste också bifoga ett intyg från din arbetsgivare som styrker den förlorade arbetsförtjänsten, alternativt en kopia på lönespecifikationen där löneavdraget framgår.

Intyget ska innehålla:
  • ditt namn och personnummer
  • vilka löneavdrag du fått för utbildningen
  • vilka dagar det gäller
  • namn och kontaktuppgifter till den som skrivit intyget
Reseräkningen hanterar du via Mina sidor där du även hittar mer information om hur du går tillväga.

Mina sidor

Observera att detta gäller aktiviteter anordnade av Vision kansli eller center. För utbildningar anordnade av din lokala klubb/avdelning, kontakta ansvarig arrangör för mer information. Kontaktinformation hittar du bland annat i inbjudan, bekräftelsen, på Mina sidor eller i Visions app.
Vision Kommunikation
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.