Förstärkt lönesamtal

Vad ska ett sådant samtal innehålla och vilka ska medverka vid ett sådant.

Kommentarer

 • Hej!

  Lönesamtalet är en avstämning, som ska ge en bild av hur chefen ser på det jobb du gör. Ett lönesamtal ska handla om din prestation utifrån välkända lönekriterier på din arbetsplats. Om lönesamtalet inte fungerat som det är tänkt finns det möjlighet att begära ett förstärkt lönesamtal. Då kan en företrädare för Vision vara med på det nya lönesamtalet.

  Om du behöver ytterligare rådgivning rekommenderar vi dig att ringa eller mejla till Vision Direkt. Tel 0771 44 00 00 mejl visiondirekt@vision.se
  Vi har en generös öppettid mellan 08.00-20.00 måndag-fredag.
  Sarah Vision Direkt
 • Hej!

  Jag undrar om arbetsgivaren bara kan meddela lön utan varken medarbetar samtal eller lönesamtal
  Annica
 • Hej Annica!

  Tack för ditt inlägg! Beroende på vad som står i ditt löneavtal (vilket kollektivavtal som finns på din arbetsplats) så brukar man ha medarbetarsamtal på hösten och sedan lönesamtalet på våren. Förra året blev de flesta avtal uppskjutna på grund av pandemin och oron för omvärldsekonomin.

  Det låter anmärkningsvärt att arbetsgivaren bara meddelar lön utan dialog innan. Kontakta gärna dina lokala förtroendevalda då det är dem som är involverade i den lokala löneprocessen.

  Vet du inte vilka de är kan du ringa in till oss på nummer 0771 44 00 00 alla vardagar mellan kl.08-20. Du hittar även kontaktuppgifterna till dina lokala förtroendevalda i medlemsappen.

  Hälsningar
  Cecilia Vision Direkt
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.