Byta från KAP-KL

Min arbetsgivare tycker /säger att det är förmånligare med AKAP-KL om man tjänar över brytpunkten ca 44.000 i månaden stämmer detta?
Jag har KAP-KL nu!
Mats Lindblad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mats!

  AKAP-KL och KAP-KL är två pensionsavtal för dig som jobbar inom Kommun och Region. Vilket tjänstepensionsavtal du omfattas av beror på ditt födelseår. Är du född 1985 eller tidigare omfattas du av KAP-KL. Är du född 1986 eller senare omfattas du istället av AKAP-KL. Det går att byta från KAP-KL till AKAP-KL (dock inte tvärtom). Fördelen med avtalet AKAP-KL är att det är helt avgiftsbestämt och ger avsättningar på 4,5 % på lönedelar under taket (7,5 inkomstbasbelopp) och 30 % på lönedelar över taket. Du som tjänar ca 44.000 kr tjänar mer än 7,5 inkomstbasbelopp (Inkomstbasbelopp och inkomstindex för år 2021 fastställt - Regeringen.se). Att byta till AKAP-KL kan gynna dig.

  Ta gärna kontakt med Tjänstepension för kommun- och regionanställda - KPA Pension först och prata sen med din arbetsgivare.

  Om du behöver ytterligare rådgivning rekommenderar vi dig att ringa eller mejla till Vision Direkt. Tel 0771 44 00 00 mejl visiondirekt@vision.se
  Vi har en generös öppettid mellan 08.00-20.00 måndag-fredag.
  Sarah Vision Direkt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.