Återgången skapar konflikter och oro - många vill fortsätta jobba på distans i någon utsträckning

Vision vill se ett flexibelt arbetsliv för våra medlemmar där varje individ har möjlighet att påverka sin arbetssituation. Det gäller även varifrån man jobbar – i de fall där verksamheten inte nödvändigtvis kräver att man är på plats. Men detta är något som måste ske i dialog med arbetsgivaren och där man behöver ta hänsyn till många aspekter, såväl på verksamhetsnivå som på individnivå. Detta kan innebära att det fungerar för vissa på en arbetsplats att fortsätta jobba mer på distans, medans andra behöver vara på kontoret i en högre utsträckning. Från Visions perspektiv är det helt ok att det inte ser lika ut för alla och att situationen anpassas efter de individuella förutsättningarna.

Det viktigaste du kan göra som ombud är därför att initiera samtal mellan arbetsgivaren och medarbetarna där man försöker hitta lösningar som fungerar för båda parter. Det är viktigt att komma ihåg att det är arbetsgivaren som avgör varifrån arbetet ska utföras, det är inte en rättighet att jobba på distans.

Är du ombud i Vision? Här hittar du stöd för återgång till kontoret efter corona: https://vision.se/for-dig-som-ar/fortroendevald/arbetsmiljo/stod-kring-atergang-till-kontoren/#FAQ
Vision Kommunikation Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.